Kolen Briketten Futurex Eierkolen Smeedkolen

Wij leveren diverse soorten kolen. In de omgeving van Apeldoorn, Zutphen, Deventer, Voorst, Eerbeek, Klarenbeek, Beekbergen, Loenen. Wilp Hoenderloo etc. Uit alle delen van de provincie Gelderland en Overijssel komen klanten kolen en briketten halen.

Wij zijn ook dealer van Pini Kay hard houtbriketten

3
antraciet

Antraciet

Antraciet kolen komen uit Amerika

De antraciet kolen zijn opgezakt in plastic zakken van een 1/2 hl. Eén hl is +/- 78 kg.

Antraciet 2 heeft als afmeting: 30/50 mm.
Antraciet 3 heeft als afmeting: 20/30mm
Antraciet 4 heeft als afmeting: 10/20 mm.

briketten

Briketten

Briketten zijn ook geschikt voor gebruik in houtkachels (25 kg verpakking).

futurex_grof

Futurex

Futurex kolen maat 30-60 mm geven veel warmte.
Futurex of petroleumcokes is een petroleumderivaat met een hoge verbrandingssnelheid, een hoge warmteafgifte en met een zeer laag asgehalte.
Futurex kolen zijn bijzonder geschikt voor gebruik in combinatie met hout in de openhaard en in de allesbrander... Futurex is verpakt in plastic zakken van 20 kg.

Smeedkolen

Klein Hekkelder verkoopt als smeedkolen de Venezuelaanse Guasare. Deze smeedkolen zijn, bewezen door gerenommeerde smederijen in Nederland, de beste smeedkolen die er te krijgen zijn. De afmeting in mm van de smeedkolen is: 12/25 mm.
De smeedkolen zijn verpakt in plastic zakken van 50 liter (+/- 37,5 kg).

As gehalte: < 3,6 %
Vluchtige bestanddelen: 39,29 %
Zwavel: 0,64 %
Zwelling: 5,5

De praktijkervaring heeft uitgewezen; dat het lage as gehalte en de hoge vlucht, gecombineerd met de genoemde zwelling (bakkend vermogen), deze kolen uitermate geschikt maken om mee te smeden.

pini kay los

Pini Kay hard houtbriketten

Compact, laag vochtpercentage, duurzaam en beter dan gewoon haardhout.

Pini Kay hardhoutbriketten hebben een veel lager vochtpercentage dan gewoon haardhout, hierdoor ontstaat zeer weinig aanslag in de schoorsteen. Pini Kay hardhoutbriketten zijn ideaal te gebruiken in gesloten kachels, openhaarden, tuinkachels en vuurkorven.

Een Pini Kay hardhoutbriket brandt gemiddeld langer en geeft meer warmte af dan regulier haardhout, daarnaast zijn Pini Kay hardhoutbriketten ook makkelijk te stapelen. Een verpakking Pini Kay hardhoutbriketten weegt 10 kilogram en bevat 12 Pini Kay hardhoutbriketten. Pini Kay hardhoutbriketten dienen droog te worden opgeslagen.

Redenen om Pini Kay hard houtbriketten te gebruiken:

 • Makkelijk te ontsteken met aanmaakblokjes en branden snel
 • 100% schone houtvezel, zonder toevoegingen!
 • Geproduceerd volgens de DIN-51731 norm
 • CO2 neutrale verbranding
 • Schoon, droog en direct gebruiksklaar
 • Laag vochtpercentage van <5%
 • Hoog rendement: circa 5 kWh/kg
 • Een pakket komt overeen met circa 5,7 m³ aardgas
 • Langere brandduur dan normaal brandhout
 • Weinig restafval: <1% as
 • In Nederland gemaakt van grondstof van lokale leveranciers.

Het gebruik

Om te beginnen, pak naar eigen keuze drie of vier Pini Kay hardhoutbriketten uit de verpakking. KLein Hekkelder raadt aan om voor een kleine kachel drie houtbriketten te gebruiken en voor een grote kachel vier houtbriketten. Gebruik nooit meer dan vier Pini Kay hardhoutbriketten tegelijk, hierdoor kan er te veel hitte vrijkomen en dit kan schadelijk zijn voor de omgeving van de kachel.

Leg twee houtbriketten verticaal op de bodem, met daar tussen ruimte voor drie tot vier aanmaakblokjes. Leg in het geval van drie houtbriketten het derde houtbriket diagonaal op de onderste twee briketten. Bij vier houtbriketten, leg de bovenste twee houtbriketten horizontaal op de onderste twee houtbriketten. Bij drie houtbriketten hoeft u pas na anderhalf uur een nieuwe houtbriket te gebruiken, met vier houtbriketten is dit na twee uur. Met een pakket Pini Kay hardhoutbriketten kunt u de hele avond stoken. Zorg ervoor er wel voor dat uw kachel en schoorsteen goed onderhouden is.

pini kay pallet

Eierkolen

Eierkolen zijn geproduceerd met een zeer hoog percentage antraciet fijn gruis, Ze hebben bewezen een meer dan adequate vervanging te zijn voor antraciet. Op de Franse en Duitse markt worden deze brandstoffen al vele jaren gebruikt in plaats van antracietproducten

Contact

Wilt u graag telefonisch contact met ons bedrijf dan kunt u de volgende telefoonnummer gebruiken.

Neem contact op